Nyhetsbrev jul 2016

Postet av Hemsedal IL den 14. Dec 2016

Kjære medlem av Hemsedal IL

Vi har vært så heldige å få mange nye medlemmer nå i november. En del av de er sesongarbeidere og en del av de ønsket å benytte det fantastiske medlemstilbudet fra vår samarbeidspartner, SkiStar. Uansett årsaken, velkommen som medlem i Hemsedal IL.

Det er mange medlemmer som bruker fritiden sin for å kunne tilby mange forskjellige aktiviteter for dere medlemmer. Du får noen inntrykk nederst på siden og i vår julequiz. Her får du en mulighet til å gi tilbakemeldinger om Hemsedal IL, i tillegg til å vinne premier fra vår andre samarbeidspartner, SpareBank 1 Hallingdal Valdres.

Per dags dato er 1267 medlemmer registeret i vårt medlemsregister. Det er mange som bruker sin fritid å tilby aktiviteter og noen få som administrer hovedlaget. Ikke alle har tid til å stille opp som trener eller sitter i et styret, men alle kan bidra ved å gjøre livet enkelt for de som har stilt opp for idrettslaget. Vennligst vis hensyn, svarer på e-poster og gjerne stiller opp til dugnad. Etter min mening er det meningsløst at noen bruker sin fritid til:

- Purre på ubetalte medlemskontigenter/treningsavgifter
- Sliter med å få folk til å stille opp på dugnad.
- Svarer på spørsmål som er lett tilgjengelig på webben.

Hva kan jeg gjøre for Hemsedal IL?

På nyåret vil vi fakturere medlemskontingent for 2017. Alle sparer tid hvis vi sender ut en riktig faktura. Hvis du er en familie og ikke fikk en familie faktura i år, sørg for at du er koblet sammen i minidrett. Se hvordan det gjøres her.

Vi ønsker å skape mer innhold på våre nettsider og i sosiale medier. Hvis du har drømmer om å bli journalist eller ønsker å bidra, ta kontakt med meg (styreleder@hemsedalil.no). Hvor mye innsats du legger i det er opp til deg. F.eks. du kunne intervjue noen av våre utøver / spiller, rapportere fra trening eller konkurranser.

Når du skal lage dine nyttårsforsetter, hvorfor ikke gjøre en av dem å være et godt medlem i Hemsedal IL? Hvorfor ikke prøve et nytt aktivitetstilbud i 2017? Jeg har tenkt å prøve trening med trimgruppen og å delta i Te Topps og Hemsedalsrennet for første gangen. Ronia er allerede påmeldt for SkiStars skiskole i januar. Hva med deg?

Aktuelle tilbud er:

Fotballgruppa har ca 200 aktive spelarar frå 5-50 år. Me er ein breiddeklubb, å gjer vårt beste for å skapa gode rammer for moro og utvikling på fotballbanen. Aktivitetsbanen på idrettsplassen held me open så lengje det er mogeleg vinterstid, så her kan du spele når du ynskjer. Lurar du på om laget ditt har trening i vinter, eller du ynskjer å bidra med eit eller anna, ta kontakt på fotball@hemsedalil.no.


Skileik, tirsdager kl. 18.00 – 19.00/19.30, Gravset skistadion

Skileik med fokus på å ha det gøy på ski og samtidig bedre skiferdighetene. Skileik for 3. klasse og oppover er i full gang. Skileik for de yngste gruppene starter opp så snart det kjem mer snø på Gravset stadion. 3. januar starter vi opp med kveldsmat etter trening.

Langrennsgruppa har skitrening på Torsdager kl. 18.00 – 19.30, Gravset skistadion for 5. klasse og eldre: Fristil i partallsveker, klassisk i oddetallsveker.

Er det kaldere enn -15 grader er det ikke trening eller skileik (sjekk værstasjonen på Gravset)

Følg med på nettsiden Hemsedal-il-langrenn eller facebook.


Treningstider for FreeX, Hemsedal ski- og brettklubb etter jul:

Mandag kl. 1800 - 1900 Skileik (1. - 4. klasse)

Tirsdag kl. 1845 - 2000 Barmarkstrening i Trøimshallen (fra 5. klasse)

Onsdag kl. 1415 - 1630 Trening i bakken (fra 5. klasse)

Torsdag kl. 1745 - 1900 Trening i bakken (alle)

Telenorkarusellen blir arrangert første mandag i hver måned. Her er alle barn fra 4 til 12 år velkomne! Premiering på siste renn i april.

Foreldrekveld 11. januar kl. 2000 på Biblioteket:
«Hva skaper motivasjon hos barn og hvordan legger vi til rette for det?» v/Hedda Berntsen


Vi har styrkerom! Kanskje du allerede vet at styrkerommet til Hemsedal Idrettslag ligger ved siden av Politikontoret i Trøimshallen, men har aldri benyttet det?

Nå burde du gripe sjansen! Aldri har styrkerommet hatt bedre renhold og mye nytt utstyr er på vei inn. Ta kontakt med Turistkontoret for å skaffe deg treningskort. Husk at det er rabatterte priser når du er medlem av Hemsedal Idrettslag.

Hvis du ønsker instruksjon eller noen å trene sammen med på Styrkerommet, så ta kontakt med Geir Nytvedt på 90627087 eller send en mail: geir@nytvedt.com. Dersom det er stor nok interesse så ønsker vi å sette sammen et opplegg for de av dere som ønsker det! Ønsker spesielt å høre fra deg som er pensjonist!!

Det er ikke bare mat som kan være kortreist. Hva med å delta i en av våre konkurranser? Du sparer tid og miljøet. Og hvis du velger Hemsedalrennet over Birkebeiner sparer du nesten like mye penger som på heiskortet!

Andre tilbud er beskrevet på våre hjemmesider.

Vi ønsker deg og dine en riktig god jul.

0 Kommentar

Oppdatering på våre utviklingsprosjekt

Postet av Hemsedal IL den 25. Nov 2016

Hovedstyret ønsker å gi medlemmer en oppdatering på våre utviklingsprosjekt som startet i år og er finansiert i 2 år til av våre to hovedsponsorer, Skistar og Sparbank 1, og kommunen. Vi har delt prosjektet i 3 deler:

1.Administrasjon. Hovedpoenget her er at vi trenger å arbeide mer effektivt i Hemsedal IL og få bedre samarbeid mellom undergruppene slik at vi reduserer det totale antallet dugnadstimer som kreves. Samt ansatte en ressurs som kan avlaste styrene og særlig styrelederen i hovedlaget.

2.Økonomi. Målet er at vi kan beholde vår ansatte etter at utviklingsprosjektet er ferdig. Vi jobber på 4 forskjellig spor:

a.Arrangementsutvikling. I første omgang av eksisterende arrangement.

b.Tettere samarbeid med næring og innsalg av aktiviteter til deltagere i våre arrangement.

c.Å øke verdi av eksisterende avtaler gjennom bedre samarbeid. F.eks. gjennom bedre markedsføring til medlemmer.

d.Å få flere samarbeidspartnere.

3.Sportslig. Hovedmålet er mindre frafall av ungdommer og et sportslig tilbud for flere. Vi tror at et viktig skritt er å involvere ungdommer i planlegging og organisering av trening.

Vi ansatte Hedda i september og det viste seg at hun var veldig interessert i den sportslig delen men mindre interessert i den administrative delen som er viktig for HIL. Hun har derfor valgt å si opp stillingen sin ved utgangen av prøvetiden. Vi tror fremdeles at hun kan spille en viktig rolle i utvikling av Hemsedal IL, men i fremtiden blir hun engasjert på spesifikke tiltak.

Vi vil begynne en ny rekrutteringsprosess etter hvert, men i øyeblikket er det uklart hvilken profil vi søker etter. Inntil det er klart, vil jeg ta over den daglige administrasjonen i tillegg til å være styreleder.


0 Kommentar

Stem på Hemsedal Idrettslag

Postet av Hemsedal IL den 19. Nov 2016

Stem på Hemsedal Idrettslag som klubben i mitt hjerte!


0 Kommentar

Rengjøring av styrkerommet - garderober er stengt 28.10 kl.11-14

Postet av Hemsedal IL den 28. Oct 2016

Kommunen har vært engasjert av Hemsedal IL å rengjøre styrkerommet. Hyppigere rengjøring bør forbedre treningsmiljøet for alle brukere.

Det er behov for større nedvask før oppstart. I den anledning garderober/dusj er stengt i dag mellom kl. 11-14:00. Det går fint å trene.

Når selv treningsrommet er vasket må vi stenge lokalen. Ny melding kommer når tidspunktet er kjent.

0 Kommentar

Ny daglig leder i Hemsedal IL

Postet av Hemsedal IL den 17. Oct 2016

Hei!

Hedda Berntsen her, ny daglig leder i idrettslaget (50%stilling). Tusen takk for at jeg får jobbe i klubben deres. Hemsedal har alltid vært mitt favorittsted. Fra jeg var 13 år har familien min holdt til i Grøndalen, og det er her jeg la grunnlaget for min skikarriere i telemark, alpint og skicross. Idrett har alltid betydd veldig mye for meg, ikke bare konkurranseidretten, men mest av alt idretten bare fordi det er gøy.
Etter og underveis i idrettskarrieren har jeg skrevet 3 bøker om lek og aktiviteter for barn, og tatt en del høyere utdannelse i pedagogikk og idrettspsykologi. Nå gleder jeg meg til å jobbe med dere i Hemsedal.

Allidretten har nå startet for alle barn fra 2 år og opp til 10 år - se plakat levert på skoler og barnehager. I tillegg starter vi opp et nytt opplegg for 11-16 åringene - Mania! Det er et allsidig opplegg for allel som ønsker å prøve seg på forskjellige aktiviteter som ballmania, turnmania, skimania, m.m. Starter på torsdag!
Jeg er å treffe på mitt kontor på Veksthuset ved Turistkontoret onsdager og torsdager.

Hilsen Hedda Berntsen, dagligleder@hemsedalil.no / hedda@hemsedalil.no tlf. 92 30 5000

Generell epost (Hedda/Neil); post@hemsedalil.no

www.hemsedalil.no / facebook; Hemsedal Idrettslag


1 Kommentar

Ny styreleder i Hemsedal IL

Postet av Hemsedal IL den 17. Oct 2016

Neil Marston her, takk for tilliten at jeg får «jobbe» for dere. Grunnen til jeg valgt å bruke mye av fritiden min på Hemsedal IL er at jeg har stor tru på idrettslaget, med idrettsglede for alle i vakre og sunde omgivelser. Jeg er mest kjent med orienteringsmiljøet og langrennsgruppa, da jeg og min familie har vært aktivt med der. Jeg synes det er imponerende at nesten 100 O-løpere er med på treningsløp gjennom sommersesongen og mange barn med på skileik gjennom vinteren. Deltagerantallet fra fotball, alpint og freex er like imponerende. Likevel har vi sikkert plass til enda flere.

Hedda og jeg tar over en veldrevet skute med mange ildsjeler, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Hedda og jeg har begge jobbet for Hemsedal IL i ca en måned. Det er mye å lære, mange mennesker å møte og ting å gjøre. Det har vært en givende måned for oss begge. Jeg beklager at vi ikke har presenterte oss tidligere. En av de tingene vi skal jobbe med er bedre kommunikasjon med våre medlemmer. I grove trekk, arbeidsfordeling mellom Hedda og styret er:

Hedda vil bruke sin gode erfaring og utdannelse innen idrett og vil arbeide med HILs sportsplan. Hun er barneidrettsansvarlig i HIL og organiserer allidrettstilbudet og ser på muligheten til et samarbeid med SFO. I tillegg til dette vil hun ha daglige oppgaver som e-post, telefon og post.

Styret skal se på organiseringen innenfor Hemsedal IL. Spesielt ved å spre arbeidet mellom flere personer. Vi vil også lage en økonomisk plan som jeg håper vi kan presentere på årsmøtet i mars. Neste år vil vi jobbe med langsiktig strategi for Hemsedal IL herunder hvilke anlegg vi ønsker å prioritere. Styret er også ansvarlig for kontakt med sponsorer og kommunen. Styret er et godt team bestående av Line Dahl, Lars W Jensen, Merete Haugo (kassere@hemsedalil.no), Geir Nytvedt, Knut Terje Venås (orientering@hemsedalil.no) og Anneli R Vøllo (alpint@hemsedalil.no).

Hilsen Neil Marston, styreleder@hemsedalil.no, tlf. 90529724


0 Kommentar

Mobilretur

Postet av Hemsedal IL den 11. Oct 2016


0 Kommentar

Allidrettsopplegget for høsten er klart

Postet av Hemsedal IL den 6. Oct 2016

Vi fortsetter med allidrett for barn mellom 2 og 10 år som før, fra uke 41 – altså neste uke.

For de eldste barna og ungdom har vi laget et nytt idrettstilbud som vi har kaller MANIA. Dette tilbudet er for ungdom som vil drive med litt av hvert bare fordi det kan være gøy! Vi tilbyr ulike aktiviteter til ulike årstider. Følg med på neste ukes nyhetsbrev for mer informasjon om MANIA-tilbudet. Vi drar i gang i uke 42 for ungdom mellom 11 og 16 år.

”Idrettsglede for alle” er norsk idretts visjon, og også HIL’s visjon. Vi ønsker å ta dette på alvor og tilbyr idrettstilbud også for de som ikke ønsker å konkurrere eller trene flere ganger i uken. I MANIA ønsker vi at ungdommen blir med for aktivitetens egen del– bare fordi det er gøy. Det er den indre motivasjonen som er i sentrum. Vi ønsker bevegelsesgleden – mestringsgleden og a-ha opplevelsen velkommen.

HIL tilbyr gratis allidrettstilbud for all barn, med fokus på lek og bevegelsesglede. Vi setter i gang i uke 41. Ingen påmelding, det er bare til å møte opp

2-3-åringer

Elisabeth Halvorsen, Ulsåk skole mandager kl 17.15-18.00 (tlf: 91887621)

4-5-åringer

Ingrid Kathrin Ingebrigtsen, Tuv skole mandager 17.00-17.45 (tlf: 98415815)

6-7-åringer

Ann Karin Furuseth, Tuv skole onsdager 17.15-18.00 (tlf: 95158238)

8-9-10-åringer

Leika Mark Noppenau, Trøimshallen torsdager 16.30-17.30 (tlf: 004528553665)


0 Kommentar

Te tøpps motbakkeløp søndag 2. oktober

Postet av Hemsedal IL den 26. Sep 2016

Trim & familieklasse starter fra kl.11

Konkurranseklasse start kl.12

Invitasjon ligger her: http://www.hemsedalrulleski.no/te-topps-motbakkelo...


0 Kommentar

Bruktsalg av sportsutstyr på Høstmarkedet 10.september

Postet av Hemsedal IL den 25. Aug 2016

Innlevering av brukt sportsutstyr kl 8-10, salg av sportsutstyr kl 10-14. Velkommen!

Bruktmarked-sportsutstyr-hil-2.pdf


0 Kommentar

Ekstra ordinært årsmøte torsdag 8.september

Postet av Hemsedal IL den 25. Aug 2016

Velkommen til Ekstraordinært årsmøte i Hemsedal Idrettslag 8.september 2016, kl 19.00 i klubbhuset.

Agenda; valg av styreleder og valgkomité.

.

NB! Storgruppemøte med alle undergrupper, etter årsmøtet (ca kl 19.15).

Velkommen!0 Kommentar

Referat Årsmøte og Ekstra ordinært årsmøte 2016

Postet av Hemsedal IL den 6. Apr 2016

Referat fra Årsmøte som ble avhold 9. Mars 2016 på Klubbhuset samt referat fra Storegruppemøte som ble avholdt etter årsmøte var ferdig.

Referat Årsmøte

Referat Storgruppemøte

Ekstra ord. årsmøte 25. mai 2016

Lov for Hemsedal Idrettslag fra 2016

Organisasjonsplan HIL juni 2016


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline