Ny styreleder i Hil

Postet av Hemsedal IL den 26. Apr 2018


Hei hopp! Mitt navn er Petter Owesen, og jeg ble av årsmøtet valgt som ny styreleder i Hemsedal idrettslag. Hvem er så jeg?

Familiefar, 47 år, født i Finnmark, vokst opp i Trøndelag, Steinkjer, samboer og vi har 3 barn sammen. Flyttet til Hemsedal i 2004 pga jobb som skogbrukssjef og viltforvalter. Via interessen for aktivitet ble Hil fort en del av hverdagen, og har siden vært det:

-        leder og trener i langrennsgruppa,

-        Leder og trener av Rulleski og skiskyting

-        Styremedlem i Hil to perioder.

-        Ildsjel for Anlegget «Totteskogen Rulleskianlegg» (Buskerud anleggspris for beste anlegg 2016)

-        Leder for arrangementene «Hemsedal Rulleskifestival» og «Te Tøpps».

Alt dette sammen med mange frivillige, som vil det beste for idrett og aktivitet i Hemsedal.

Til daglig jobber jeg som Avdelingsleder for Landbruk og Miljø på Gol i 70%, og 30% i Hemsedal med skog og vilt. I tillegg er jeg brannmann, har naturoppsyn og er politiker. Videre er jeg jeger og bruker av Hemsedal sin flotte natur, men i en travel og hektisk hverdag først og fremst bruker av Hemsedal sitt tilrettelagte aktivitetstilbud sommer som vinter.  

Når jeg nå har blitt gitt den tillitt å være styreleder for HIL, som uten tvil er den desidert største frivillige organisasjonen i Hemsedal med sin 13 undergrupper og 1254 medlemmer av totalt ca. 2400 innbyggere, er det ikke uten en viss ærefrykt. Med all den gode jobb som har blitt gjort i HIL de siste årene har jeg ingen problemer med å si at jeg gleder meg til å ta fatt på vervet. Benytter anledningen til å takke Neil for den fantastiske innsats han har bidratt med, og dermed lagt ett godt grunnlag for etterkommere.  Min erfaring gjennom årene i Hemsedal er at det jobbes iherdig og veldig bra i HIL. Utfordringen er slitasje med bakgrunn i «tidsklemma». Med så mange undergrupper og forholdsvis «få å ta av» blir det mange «gjengangere» hvor man blir med i flere grupper. Over tid fører dette til en slitasje som man skal være våken ovenfor. Jeg har spurt meg selv: «Er vi i ferd med å organisere aktiviteten for mye»? I dette ligger det en åpen invitasjon til det ansvar vi alle har i et samfunn å bidra til å finne løsninger hvor aktiviteten får bli mer egenorganisert gjennom tilrettelegging.

HIL har med sin store medlemsmasse og variasjonstilbud en stor kunnskap og kompetanse som vi må trekke sammen til felleskapets beste. Å skape en felles forståelse av at vi alle er en del av en større klubb vil være viktig oppgave sammen med mange flere, f.eks:

-        Innføring av nytt økonomisystem. Nøkkelordene her er å vise vilje med tro på noe som kan bli bedre. Tålmodighet er vesentlig.

-        Skape økonomisk trygghet for å kunne øke stillingen til daglig leder slik at vedkommende kan hjelpe undergruppene mer, slik at de kan drive sin aktivitet.

-        Få realisert prosjekter sammen med kommunen til felleskapets beste.

-        Påvirke skole og dertil utbyggingen til å bli ett sentralt ledd i «aktive lokalsamfunn».

TIL SYVENDE OG SIST MEN IKKE MINST SÅ ER HIL SIN VIKTIGSTE OPPGAVE Å SKAPE GODE TRYGGE RAMMER OG OMGIVELSER FOR AKTIVITET, MED FOKUS PÅ Å SKAPE LIVSLANG AKTIVITETSGLEDE

Vil med dette også gratulere resten av styret, vi har nå hatt vårt første styremøte og konstituert oss slik:

Anneli Rosenberg Wøllo, nestleder og representant undergruppe vinter (Alpint).

Endre Ulsaker, representant undergruppe sommer (Orientering).

Hanne Øverby, kasserer.

Tine Østby nyvalgt har vært inne før, sekretær.

Gunnar Aalrust nyvalgt sponsoransvarlig med dertil nettverk.

Christoffer Fauske Bjerkan nyvalgt sponsoransvarlig og arrangement kunnig.

Anette Black daglig leder.

Jeg ser frem til å jobbe sammen med dere og vet vi sammen kan få til mye!

 

Mvh

Petter Owesen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline