Sommerportrett med Team Monster: Jakob Mestvedthagen

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 26. Jul 2018

Det velkjente team Monster fra Hemsedal med en nokså dynamisk stall har de siste to årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. 

Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre satser tungt videre på Geilo, mens dagens mann om dagen holder studiepoengtrøkket oppe i Trondheim. 

Med spaltemeter her i dag, på tross av ny klubbtilhørighet (les: NTNUI Triatlon), I give to you, Jakob "Tåot" Mestvedthagen, God lesning! 


Hvordan er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?  

-  Sesongen oppsummert er egentlig veldig bra. Jeg har jo trappa litt ned på treninga, så har ikke fått gått så veldig mange renn, men av de jeg har gått har noen gått bra og noen veldig bra. Den største prestasjonen og samtidig det jeg er mest fornøyd med er nok 10km Scancup i Trondheim, med en smått sjokkerende 83.-plass, for øvrig likt med WC-løper Pål Trøan Aune.

Vasaloppet gikk jo også over all forventning med en 129.-plass. Det var første gangen min der, og ekstra artig å gå med de store gutta de første mila der, dessuten fikk jeg jo gleden av å gå i tog med Hulbaken. De siste 20 km ble skikkelig seige, selv med superfeste (takk til pappa!), men superartig likevel! 

Hemsedalsrennet er jo også alltid artig å gå, spesielt når det går så bra som det gjorde i år, Skjærtorsdag er jo på mange måter sesongens høydepunkt. Skulle gjerne sett at jeg fikk enda flere staukeøkter og tid til noen lengre turer, da dette hadde kommet godt med på Vasan, men med et litt kinkig håndledd var dette vanskelig.


Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år? 

- Største framskrittet har vel vært å trene litt mindre og ha mer overskudd og motivasjon på øktene. Anbefales! 


Hvordan har du opplevd overgangen til Trondheim og NTNUI? Trening kombinert med studie og sosialt osv, si noe om hvordan det er å bo langt unna de gamle lagkameratene.  

- Overgangen fra Hemsedal til Trondheim har særlig vært lengden på sesongen og nærheten til noen av treningsfasilitetene, som feks fjell. Ellers så er det jo kjempeartig å være med i flere gjengen som trener en del sammen i sammen i Trondheim, folk fra langrennsmiljøet og KRIK Kondis osv. 


Hvordan hvor mye savner du Hemsedal og resten av gjengen i Team Monster? 

- Savner nok aller mest den stabile vinteren, fjellene, alltid preparerte klasseløyper, samt det å slippe og lage middag selv hver dag. Savner gjengen i Team Monster også, sjelden har vel verden sett et bedre treningsmiljø enn det vi hadde her i dalen i 2-5 år siden. 


Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

- Jeg har vel ikke satt meg noen andre mål enn at jeg har meldt meg på Vasan til neste år, og håper på å unngå tjeideng (les: å bli slått av minst en jente, journ.anm.) der. Jeg må innrømme at jeg sliter litt med motivasjonen om dagen, blant annet det med håndleddet osv. Men vi får tro at den kommer snikende tilbake igjen når det begynner å nærme seg vinteren. 


Kjør på videre Tåot, vi i HIL Langrenn ønsker deg alt godt i skisporet (og andre spor) selv om du har ikledd deg grønt de siste par sesongene! 

Bildetekst: Hemsedalsgjengen etter NM i motbakkeløp 2016, Molden Opp. Portrettobjektet sittende i rødt til høyre. Sommerportrett med Team Monster: Sigurd Hulbak

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 19. Jul 2018

Det velkjente team Monster fra Hemsedal med en nokså dynamisk stall har de siste to årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre har trukket "over dammen", Geilo, mens dagens mann fortsatt holder stand i fagre Hemsedal. Let me present to you, Sigurd Hulbak!


Hvordan er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?  

- Er godt fornøyd med sesongen. Noen av høydepunktene må være 79.-plass i Vasaloppet, seier i Madshus Skimaraton, og at jeg hang med helt inn til oppløpet på Trollski 120km. Noen nedturer var Marcialonga, jeg var for treig første par mila, så fikk ingen god pulje og måtte dra gruppa hele veien fra Canazei (siste 5 mila, journ.anm.). Birken gikk også litt middels, og på Mellerunden i Valdres var jeg egentlig sterk nok for seier, men hadde for dårlig glid på slutten.

Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år? 

- Jeg tror at jeg har blitt hakket bedre på de fleste områder, men mangler fortsatt litt fart, ellers er jeg ganske seig og utholdende, noe som er en stor fordel på de konkurransene jeg prioriterer. 


Hvordan har du opplevd overgangen til ditt nye lag, Team Skigo XC? Treningsopplegget og -kultur, si noe om hvordan det er å bo langt unna lagkameratene og ev. treneren(e)?  

- Da jeg fikk muligheten til å bli med i Team Skigo var det kjempekult med denne muligheten og jeg følte at jeg ble heiet på av dem rundt meg. Dette var en sjelden mulighet det har vært skikkelig gøy å få til å gå flere av Ski Classics-rennene, vi har hatt kjempeopplegg med gode smørere og det meste tilrettelagt. Det hadde blitt mye vanskeligere om jeg selv skulle reist rundt på disse renna, og det hadde kostet meg ganske mye økonomisk også. Når det kommer til trener går det ganske bra, jeg har vel egentlig aldri hatt noen trener noen gang, har stort sett laget opplegg selv hele tiden, og tilpasser dette litt etter jobben, hva andre skal trene, dagsform osv.


Hvordan opplever du det "voksne" skitreningsmiljøet i Hemsedal, og hvor mye savner du resten av Team Monster? 

Savner jo miljøet, da vi var flere her i dalen. Og de legendariske fellesøktene vi hadde litt oftere tidligere. Nå er det ofte treninger når det ikke passer meg mtp. jobbing osv, og i tillegg har det blitt så få igjen her i dalen. Man merker det i den daglige treningstralten, så det er litt trist, man har jo godt av litt matching på treningene. 


Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

Målet må vel være å bli stabilt hakket bedre enn i fjor, ta med meg noen seire i norske turrenn, ta noen topp 50-plasseringer i Ski Classics. Ja er motivert for det, motivasjonen er det ingenting i veien med! I hvert fall ikke når jeg nå får vite at det blir en ny sesong på samme teamet. Er jo en gavepakke å få servert så mange Ski Classics-renn med kjempeopplegg når vi er på tur.

Moro å høre Gigge, kjør på videre! 


Bildetekst: Sigurd til venstre på langtur på juni-samling i 2016. Her fra en 5timers fjell- og løpetur med Team Monster og Team Hallingdal. Videre fra venstre: Ola, Sevat og Guro 


Det var det for denne gang folkens, følg med på nettsiden fremover for flere tilsvarende oppdateringer fra de hemsedølene som fortsatt sikter opp og fram i skisporet.Sommerportrett med Team Monster: Kasper Herland

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 17. Jul 2018

Det velkjente team Monster fra Hemsedal med en nokså dynamisk stall har de siste to årene gått fra å være stasjonert i Hemsedal til å bli spredt utover hele verden. Intet mindre, intet mer. Noen få holder ennå stand i Hemsedal, andre har trukket "over dammen", mens dagens intervjuobjekt holder stand på NTG på Geilo. 


Ja vel, Kasper. Hvordan er du fornøyd med sesongen? Kan du trekke frem to oppturer og én ting du gjerne skulle sett ble annerledes?
- Sesongen min er jeg generelt ikke særlig fornøyd med, men det har vært noen oppturer som feks. NM-stafetten på Gåsbu (hvor Hemsedal slo Gol på oppløpet i kampen om 16.plass, journ.anm.), og 10km klassisk i Alta. Den første norgescupen på Beitostølen var jeg i bra form og følte jeg kunne kjempe om de øverste plasseringene, men med tre fall den helgen ble det vanskelig. Etter det gikk jeg på en smell, jeg trente litt for mye noe som ødela formen til de to neste NC i Holmenkollen og Steinkjer. Jeg følte jeg greide å ta meg litt sammen igjen til NC-finalen i Alta.


Hva vil du si at har vært ditt største fremskritt i år?
- Mitt største fremskritt i år er at jeg har blitt en mye bedre klassiskløper og bedre i sprint.


Hvordan har du opplevd overgangen til Geilo? Treningsopplegget og -kulturen på NTG, trenerne der osv?
- Overgangen fra Hemsedal til å begynne på NTG Geilo var utrolig bra, flinke trenere og skolen som tilpasser seg til treninga gjør at belastingen ikke blir så stor. Jeg er kjempefornøyd med Geilo-valget, selv om jeg savner hjemstedet så er det heldigvis ikke langt unna. Hybellivet har også gått over alle forventning. Det å lage middag, vaske klær, kjøpe mat selv osv... var rart i starten men kom fort inn i det. En av hovedgrunnene til jeg flyttet var å få trent godt med andre på min alder på et høyt nivå, og det føler jeg at har blitt oppnådd, vi er en kjempebra gjeng som trives godt sammen.


Hva er det du savner mest med Hemsedal, og hvorfor er det Team Monster? 

- Jeg har alt å takke de eldre utøverne fra Team Monster og Team Hallingdal, Alle gangene jeg har haika opp til Gravset, alle de fine langturene, matching på intervallene - følelsen av å komme nærmere dem, sakte men sikkert over flere år, skareturene, hurtighetsdragene, alt har jeg lært av gutta fra Hems. Da jeg var yngre var flere av dem viktige forbilder og jeg ville gå like fort på ski som de gjorde. Jeg kommer aldri til å glemme en skate-intervall hvor jeg hang på alle gutta og var oppe å dro på de siste dragene, det var utrolig gøy for meg.


Har du rukket å sette deg konkrete mål for 2019-sesongen? Du er motivert for å klinke grundig til enda en sesong?

For neste sesong har jeg satt meg store mål som å komme til nordisk og hevde meg bra der, samtidig vil jeg komme topp 3 sammenlagt i NC og komme inn på det norske juniorlandslaget. Det er veldig store og ambisiøse mål, men hvis jeg treffer med formen når det gjelder og har litt flaks tror jeg absolutt det er mulig.


Takk skal du ha Kasper, veldig moro å høre! 


Det var det for denne gang folkens, følg med på nettsiden fremover for flere tilsvarende oppdateringer fra de hemsedølene som fortsatt sikter opp og fram i skisporet.


Bildetekst: Fra Gravset-rennet 2016 (?).

Levert av IdrettenOnline