NM i Alta

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 9. Apr 2018

Norgesmesterskapet ble i år arrangert i Alta, og Hemsedal gjorde seg markert - på flere måter. 


På torsdag var det sprintstafett, hvor Kasper Herland og Trym Halbjørhus Fikke gikk for Hemsedal. Dessverre falt HIL fra de helt store plasseringene på den siste etappen. 


Fredag var det 10km klassisk for herrene. Der ble nevnte Trym nr. 111, Ola Jordheim nr. 118 og nevnte Kasper 153. For Trym og Ola var dette en gjennomsnittlig dag på "kontoret", men for Kasper, som er 5 år yngre, var en 153.plass blant de fleste av Norges beste seniorer en fin opptur. Kasper, som vant Hovedlandsrennet (NM for 15- og 16-åringer) i skøyting (7,5km) i fjor, viser nå at han har tatt store steg i klassisk denne sesongen. 


Lørdag var det den store styrkeprøven som sto på tapetet, nemlig den beryktede 5mila, denne gangen i friteknikk. På forhånd gikk ryktene om tidenes tøffeste NM-5mil, med godt og vel 1700 høydemeter totalt. Birkebeinerrennet har til sammenligning 1150 høydemeter på 54km. 


Dette skulle passe særlig én av hemsedølene spesielt godt. Ola er nemlig en meget dyktig forserer av motbakker, hvilket antageligvis allerede er kjent for de fleste av dere etter blant annet hans to triumfer i TeTøpps her i Hemsedal.


Med startnr. 45 gikk han inn til foreløpig bestetid, og fikk da æren og gleden av å få sitte i den berømte lederstolen. Til slutt holdt det til å krone en kjempefin sesong, særlig i skøyting, med en enormt sterk 31.plass i NM for seniorer. I den egne klassen for dem i U23, ble Ola intet mindre enn nr. 8. 

Dersom du ønsker å se målgangen hans finner du den omtrent 2 timer og 27 minutter uti dette klippet her. Intervjuet kommer kort tid etter målgangen. Undertegnede tror for øvrig det var et lurt trekk å legge bort de solbrillene du gikk med før du viste ditt strålende åsyn på rikskanalen. 


På søndag var det duket for finale i Norgescupen for juniorer, hvor kun de 50 beste får lov til å delta. Der hadde Hemsedal kun én startende, nemlig Kasper Herland i klassen for M17. Oppgaven fra 5+5km med skibytte, og her ble Kasper nr. 3 av 4 i spurten om 5.plassen. Han ble altså nr. 7. 


Bildetekst: Ola ble intervjua på NRK1 etter målgang som lederen av rennet. Etter dette sitter nok sponsorene til Team Hallingdal og gnir seg i hendene og klør i fingrene når de tenker på sesongene som skal komme og kontraktene som skal underskrives. Bilder frå Hemsedalsrennet

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 6. Apr 2018

Alle bildene er tatt av Johanne Kure, tusen takk for ditt bidrag! 


Stjernene på første rad trekker pusten dypt en siste gang før startskuddet går. 


Midt i bildet ser vi Sigurd Hulbak som har gitt en liten startluke til startraske Kasper Herland - en luke han senere i rennet skulle tette med mange minutters margin. 

I grønt til venstre med nr. 191, Ole Hulbak fra Hemsedal for NTNUI Langrenn, foran ham for Team Milslukeren DRIV Trening, Anders Engene Bjaaland fra Gol med nr. 211 - begge to, utfra det undertegnede erfarer, på blanke ski. Lenger frem i bildet finner vi med nr. 187, Emil Brøto fra Gol IL og Team Hallingdal. 


Med nr. 194 ser vi vanligvis ikke fullt så startraske Ola Jordheim fra Hemsedal som er ute og lufter de herligste vinkler. Riktignok har han måttet gi ei solid luke frem, men her går det fort! Hva som er mest kritikkverdig av å gå Hemsrennet med skøytesko, eller å la den lokale fartsdressen bli hengende i skapet lar vi forbli et ubesvart spørsmålet. 


Her ser vi Per Kristian Haraldsen fra Hemsedal, for anledningen ikledd en helt nypresset HIL-dress og startnr. 204. Kanskje den hemsedølen som har gjort størst fremskritt i skisporet denne sesongen. 


Den yngre garde, minst like spent som den eldre som akkurat har forlatt stadionanlegget på Gravset. 


Sjur Røthe fra Voss vant som kjent Hemsedalsrennet 2018. Her ser vi ham passere målstreken med et langstrakt innslag - en landslagsløper verdig. Riktignok var innslaget helt overflødig da nestemann til slutt endte opp på behørig avstand, men flott at storløperne tar seg bryet med å showe litt for publikum i høytidstida! 


Etter at Pål Golberg fra Gol IL og landslaget hadde gått udramatisk inn til andreplass ble det et durabelig spurtoppgjør mellom de gamle lagkameratene fra blant annet Team Centric, nemlig den største legenden av dem alle, Anders Aukland, for Team Santander og Oseberg Skilag, og Simen Håkon Østensen for Team BN Bank og Fossum IF. Her er beviset på at de gamle ikke alltid er "eldst". 


Midt i bildet ser vi dagens raskeste hemsedøl, Sigurd Hulbak for Team Skigo XC med nr. 209. Til venstre Jakob Mestvedthagen i trøndergrønt med nr. 207. Han kom inn bare sekundet bak Sigurd. Jakob er egentlig fra Hemsedal, men har dessverre solgt seg til langt mer pengesterke NTNUI - Langrenn for sesongen. 


La oss håpe på samme fine forhold med like mange deltakere til start neste år! 

Levert av IdrettenOnline