Mellerunden og SkanCup

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 25. Feb 2018

En liten delegasjon fra HIL - Langrenn fylte opp bilen og dro lørdag til Valdres for å gå  det 44 kilometer lange Mellerunden 2018.


Det var meldt trikkeskinner, lettskyet og mange minusgrader. Disse meldingene viste seg å bli ganske korrekte. 


Slik gikk det med gjengen, plassering og totaltida følger. 

2. Sigurd Hulbak 2.08 timer

7. Morten Løchen 2.20t

82. Nils Erik Hulbak 2.58t

89. Per Kristian Haraldsen 3.01t


Sigurd var veldig lenge med i kampen om seieren, men måtte se seg frasklidd av Vegard Kjøs Egge fra Øystre Slidre IL nedover den veldig snille avslutningen, de siste åtte kilometerne. 

- Jeg forsøkte å rykke i den lange motbakken opp mot den siste drikkestasjonen, og fikk vel ei luke på 20 sekunder. Men i de lange bakkene ned mot mål ble jeg sklidd inn og fra. Hadde vel ikke helt gliden og farta til å henge på nedover der, sa Sigurd til HILLs utegående reporter etter rennet.


For Sigurd og Morten var dette en siste gjennomkjøring før Vasaloppet neste søndag, 4.mars. 

For Nils Erik og Per Kristian var dette både et seeding-renn og en liten generalprøve før det som venter mellom Rena og Lillehammer, altså Birkbeinerrennet, lørdag 17. mars.

Begge de to rennene blir vist på NRK kl. 0800. 


En annen hemsedøl (tidligere vel og merke, han går nå for NTNUI - Langrenn) som sparket bra fra seg i sporet i helga, var Jakob Mestvedthagen. Han gikk et durabelig sterkt renn under Skandinavisk Cup i Trondheim på lørdag. Under 10km klassisk var han kun vannvittig sterke 1:46min bak vinneren Pål Golberg fra Gol. 


Slik gikk det med de andre hemsedølene.

1. Pål Golberg 24:21min

83. Jakob Mestvedthagen 26:08

131. Ola Jordheim 26:45

198. Ole Hulbak 28:37

DNS. Trym Halbjørhus Fikke 


Trym ble dessverre forhindret fra å gå grunnet sykdom i forkant i helga, og siden SkanCup-helga var lagt opp som en mini-tour måtte man gjennomføre fredag for å gå lørdag, og lørdag for å få søndag.


Bildetekst: Illustrajonsbilde - Sigurd under Gravsetrennet.Labb og Line renn 20. februar

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 20. Feb 2018

Tysdag 20. februar var det klart for det tradisjonsrike Labb og Line rennet. 48 forventningsfulle løparar stilte til start, sjølv om gradestokken viste 15 kuldegrader på slutten av løpet. Etter løpet var det premiar, saft, sjokoladekake og pizzasnurrer til alle på Gravsetstugu. Vi takker Sparebank 1 for godt samarbeid.

Resultater Labb og Line renn 2018.PDF
Fjelletstafetten

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 14. Feb 2018

Hemsedal ILs utsendte delegasjon på Fjelletstafetten forrige helg. 


15 spreke og sporty hemsedøler stilte til start. Vi stilte med følgende 5 lag.
- 1 lag 8-12 år mix
- 3 lag 8-12 år gutter
- 1 lag 13-16 år


Resultatliste (link via Langrenn.com): https://www.langrenn.com/resul...


Bildetekst: Olav med startnr. 18 i fullt firsprang ut fra start. 


Bildetekst: HILs utsendte. 

Bildetekst: Alle oppe på scenen på premieutdeling etter rennet. 
Marcialonga

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 8. Feb 2018

Såvidt det er undertegnede bekjent var Hemsedal IL representert med fire startende i verdens nest største turrenn søndag 28. januar i år. 


Slik gikk det med dem, plasseringen og tida totalt følger. 

76. Sigurd Hulbak - 3.06 timer

363. Morten Løchen (bildet) - 3.36t

1776. Sigurd Kyrkjebøen 4.49t

1856. Petter Owesen 4.53t


Saken fortsetter under bildet...

Sigurd Hulbak gjorde nok en kjempeprestasjonen i den italienske turrenngiganten. Langløpstalentet fra Hemsedal har fått en ny "vår" i satsingen sin i form av å ha blitt en del av laget Team Skigo XC. Han uttalte følgende til HIL Langrenns utegående reporter etter rennet.

- Jeg var ikke helt fornøyd med rennet. Jeg følte meg uheldig i starten der, og klarte ikke å komme med i de riktige grupperingene som dannet seg. Så i stedet for å gå med en gruppe hvor vi kunne bytte på å dra ble det i stedet jeg som ble lokfører for et tog nedover dalen der. Tauing i fem mil er ikke den beste oppskriften på et optimalt renn. Men god trening var det nok! 

Vi ønsker Sigurd lykke til med treningsperioden nå mellom Marcialonga og enhver ekte langløpers hovedmål, Vasaloppet, som er søndag den 4.mars klokka 0800. Tune in på NRK1 med Ole Kristian Stoltenberg og hans nye, superkompetente ekspertkommentator Christoffer Callesen i kommentatorbua. 


Morten kan nå endelig kalle seg en ekte langløper etter å ha gjennomført alle de "tre store" i SkiClassics-sammenheng. Han håper på hakket mer rettferdig seeding neste år. 


Petter tok "den lange marsjen" som oppkjøring til VM for skogsarbeidere, som fant sted i Nord-Italia senere den samme uka. Han kunne melde om en god dagsform, og virket storfornøyd med både vær og ski i etterkant av rennet. 


Sigurd Kyrkjebøen, et tidligere stortalent fra Hemsedal, tok skia ned fra hylla igjen til denne anledningen etter å ha hatt dem der de senere årene. Han virket fornøyd med å ha kommet seg både til mål og inn på pizzarestauranten etter målgang. Men noe come back ville han likevel ikke høre snakk om. 


Vi er alle enige om at turen nedover til Nord-Italia for å gå Marcialonga er noe alle som er glad i langrenn bør unne seg en gang!Resultater langrennscross 6. februar

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 5. Feb 2018

48 løpere deltok på langrennscross tirsdag 6. februar.

Resultater langrennscross.PDF


Skicross
er en morsom og utradisjonell konkurranse for alle aldre.

Vi lager skicrosselementer i de to korteste løypene og løypa går innom skileikområdet. Vi setter opp slalomporter i både oppover og noen nedoverbakker. Det blir baklengsporter og kuleløype.

Dette blir morro!

Påmelding fra 17.30 til 18.00. Start fra 18.10. Intervallstart

Løypelengder m.m

Etterpå blir det kveldsmat på Gravsetstugu


Alle er velkommen!Møt idrettsstjerner og idrettsungdom i sommerferien

Postet av Hemsedal IL - Langrenn den 1. Feb 2018

Ønsker du å møte idrettsstjernene og trene sammen med ungdommer fra hele landet - da er Sommereventyret i Meråker midt i blinken for deg! Hver sommer kommer idrettsungdom fra hele landet for å få gode treningstips av godt kvalifiserte trenere og idrettsprofiler. Mellom treningsøktene er det spennende aktiviteter som legger stor vekt på at ungdommene skal få muligheten til å knytte nye vennskapsbånd.
Ytterligere informasjon finner du på www.sommereventyret.no

Følg gjerne sommereventyret på facebook og instagram for å få med deg siste nytt
Levert av IdrettenOnline